SEMIFREDO OD JAGODA
Sastojci:
- jagode 250 dkg
- vrhnje za šlag 2,5 dcl
- šećer u prahu 5 dkg
- sok od limuna
- ulje
Za preljev:
- jagode 25 dkg
- šećer u prahu 5 dkg
- sok od limuna
Priprema:
- Kalup lagano premazati uljem, obložiti ga papirom za pečenje i odložiti.
- Jagode izblendati u pire.
- Istući vrhnje i šećer u prahu
- izmiješati pire od jagoda sa šlagom i dodati sok od limuna.
- Smjesu izliti u kalup, izravnati površinu i staviti zamrzavati najmanje 6 sati.
- Za preljev od jagoda napraviti pire i protisnuti kroz sitno cjedilo. U pire umiješati šećer u prahu i sok od limuna.
- Semifredo izvaditi iz kalupa, skloniti papir za pečenje, zatim semifredo narezati na kriške.
- Prije posluživanja na tanjur staviti preljev, zatim semifredo te se ukrasi cijelim jagodama.