ROLADA OD JAGODA

Sastojci:

  • Žumanjak 4 kom
  • Šećer 150 g
  • Bjelanjak 2 kom
  • Sol
  • Brašno 60 g
  • Škrobno brašno 40 g
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Maslac 40 g
  • Jagode 250 g
  • Limunov sok
  • Želatina (3 listića)
  • Slatko vrhnje 500 g
  • Vanilin šećer 2 kom
  • Šećer u prahu 50 g

Priprema:

  1. Pripremiti biskvit od žumanjaka, 120 g šećera, bjelanjaka, soli, brašna, škrobnog brašna, praška za pecivo i maslaca.
  2. Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje te potom smjesu izliti na lim. Peći na 225 °C 10 do 12 minuta dok biskvit ne dobije zlatno žutu boju.
  3. Kada je pečen, biskvit smotati i ostaviti da se ohladi.
  4. Jagode narezati na četiri dijela, pomiješati sa preostalim šećerom i limunovim sokom.
  5. Želatinu omekšati u hladnoj vodi, ocijediti i otopiti, te umiješati sa vrhnjem, ostaviti na hladnom 30 minuta, zatim vrhnje istući te dodati vanilin šećer. U vrhnje umiješati jagode.
  6. Biskvit odmotati, zatim ga namazati sa smjesom od vrhnja i jagoda te ponovo zamotati.
  7. Staviti u hladnjak da se stisne.
  8. Prije posluživanja posuti šećerom u prahu.