Prhko tijesto:
– 150 g oštrog brašna
– 50 g šećera u prahu
– 2 žlice kakaa
– 150 g maslaca
– 1 žumanjak.
Krema od jagoda:
– 400 g jagoda
– 4 žlice šećera
– sok od limuna
– 40 g pudinga od vanilije
– 200 ml vrhnja za šlag.
Čokoladna krema:
– 200 ml vrhnja za šlag
– 300 g čokoladnog namaza (npr. nutella ili ferrero).
Priprema:
- Pripremiti prhko tijesto od navedenih sastojaka, prekriti ga prozirnom folijom i staviti u hladnjak pola sata; ohlađeno tijesto razvaljati i staviti u kalup za tart.
- Pripremiti kremu od jagoda: narezane jagode kuhati sa šećerom i sokom od limuna dok ne omekšaju pa ih usitniti štapnim mikserom. Dodati puding razmućen u malo vode, kremu kuhati dok se zgusne (otprilike 5 minuta) te u sasvim ohlađenu dodati izmiksano vrhnje za šlag.
- Kremu rasporediti po prhkom tijestu i staviti u hladnjak.
- Pripremiti čokoladni sloj: vrhnje za šlag čvrsto izmiksati pa mu dodati čokoladni namaz. Pažljivo nanijeti na kremu od jagoda.
5. Hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći.