Sastojci:
– 3 jaja
– 60 g šećera
– 70 g brašna
– 50 g mljevenih badema
– 40 g maslaca
– korica limuna
– 5 g cimeta
– aroma vanilije
– rum.
Krema:
– 200 g ABC sira
– 300 g mascarpone sira
– 3 žumanjka
– 100 g šećera
– 500 ml slatkog vrhnja
– vrećica želatine
– 300 g jagoda rezanih na listiće.
Priprema:
- Žumanjke umiješati sa šećerom i maslacem, dodati cimet, koricu limuna, aromu vanilije i brašno, na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
- Obložiti kalup papirom za pečenje.
- Koru peći na 200 °C, 5 do 10 minuta, dok rub zatamni.
- Ohladiti i nakapati rumom.
Priprema kreme:
- U posudi izmiješati žumanjke i šećer, dodati ABC sir, mascarpone i rum. Umutiti slatko vrhnje, dodati u smjesu sa žumanjcima, a zatim i želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici.
Kalup obložiti papirom za pečenje; na dno staviti biskvit, premazati kremom, na kremu utisnuti jagode. Tako slagati redom dok se sastojci potroše. Zadnji sloj tanko namazati kremom i poravnati.
Prije posluživanja dobro ohladiti.