Sastojci:
- Žumanjak 4 kom
- Šećer 150 g
- Bjelanjak 2 kom
- Sol
- Brašno 60 g
- Škrobno brašno 40 g
- Prašak za pecivo 1 kom
- Maslac 40 g
- Jagode 250 g
- Limunov sok
- Želatina (3 listića)
- Slatko vrhnje 500 g
- Vanilin šećer 2 kom
- Šećer u prahu 50 g
Priprema:
- Pripremiti biskvit od žumanjaka, 120 g šećera, bjelanjaka, soli, brašna, škrobnog brašna, praška za pecivo i maslaca.
- Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje te potom smjesu izliti na lim. Peći na 225 °C 10 do 12 minuta dok biskvit ne dobije zlatno žutu boju.
- Kada je pečen, biskvit smotati i ostaviti da se ohladi.
- Jagode narezati na četiri dijela, pomiješati sa preostalim šećerom i limunovim sokom.
- Želatinu omekšati u hladnoj vodi, ocijediti i otopiti, te umiješati sa vrhnjem, ostaviti na hladnom 30 minuta, zatim vrhnje istući te dodati vanilin šećer. U vrhnje umiješati jagode.
- Biskvit odmotati, zatim ga namazati sa smjesom od vrhnja i jagoda te ponovo zamotati.
- Staviti u hladnjak da se stisne.
- Prije posluživanja posuti šećerom u prahu.