SEMIFREDO OD JAGODA

SEMIFREDO OD JAGODA

Sastojci:

  • jagode 250 dkg
  • vrhnje za šlag 2,5 dcl
  • šećer u prahu 5 dkg
  • sok od limuna
  • ulje

Za preljev:

  • jagode 25 dkg
  • šećer u prahu 5 dkg
  • sok od limuna

Priprema:

  1. Kalup lagano premazati uljem, obložiti ga papirom za pečenje i odložiti.
  2. Jagode izblendati u pire.
  3. Istući vrhnje i šećer u prahu
  4. izmiješati pire od jagoda sa šlagom i dodati sok od limuna.
  5. Smjesu izliti u kalup, izravnati površinu i staviti zamrzavati najmanje 6 sati.
  6. Za preljev od jagoda napraviti pire i protisnuti kroz sitno cjedilo. U pire umiješati šećer u prahu i sok od limuna.
  7. Semifredo izvaditi iz kalupa, skloniti papir za pečenje, zatim semifredo narezati na kriške.
  8. Prije posluživanja na tanjur staviti preljev, zatim semifredo te se ukrasi cijelim jagodama.