(BEZ PEČENJA)
PODLOGA:
- Digestiv keks 200 g
- Maslac 100 g
KREMA:
- Krem sir 300 g
- Šećer u prahu 150 g
- Ekstrakt vanilije
- Želatina u listićima 6 kom
- Slatko vrhnje 250 ml
PRELJEV:
- Jagode 250 g
- Šećer 60 g
- Voda 6 žlica
- Škrobno brašno 60 g
PRIPREMA:
Keks samljeti, dodati otopljeni maslac pa smjesu utisnuti u dno kalupa.
U međuvremenu pomiješati sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Listiće želatine staviti u vodu da se namoče.
Želatinu iscijediti i lagano je otopiti na vatri (ne smije zakuhati). Otopljenu želatinu pomiješati u smjesu sa sirom.
Istući čvrsti šlag, lagano ga izmiješati sa kremom i preliti preko keksa. Staviti u hladnjak da se ohladi (najbolje preko noći).
Za preljev:
Sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru s šećerom i kuhajte desetak minuta.
Škrobno brašno (gustin) razrijedite s malo vode i umiješajte ga u jagode, pa kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Potom je usitniti štapnim mikserom i ostaviti da se dobro ohladi.
Kada se ohladi, preliti preko kreme i ukrasiti sa cijelim jagodama.