TORTA OD JAGODA

(BEZ PEČENJA)

PODLOGA:

  • Digestiv keks 200 g
  • Maslac 100 g

KREMA:

  • Krem sir 300 g
  • Šećer u prahu 150 g
  • Ekstrakt vanilije
  • Želatina u listićima 6 kom
  • Slatko vrhnje 250 ml

PRELJEV:

  • Jagode 250 g
  • Šećer 60 g
  • Voda 6 žlica
  • Škrobno brašno 60 g

PRIPREMA:

Keks samljeti, dodati otopljeni maslac pa smjesu utisnuti u dno kalupa.

U međuvremenu pomiješati sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Listiće želatine staviti u vodu da se namoče.

Želatinu iscijediti i lagano je otopiti na vatri (ne smije zakuhati). Otopljenu želatinu pomiješati u smjesu sa sirom.

Istući čvrsti šlag, lagano ga izmiješati sa kremom i preliti preko keksa. Staviti u hladnjak da se ohladi (najbolje preko noći).

Za preljev:

Sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru s šećerom i kuhajte desetak minuta.

Škrobno brašno (gustin) razrijedite s malo vode i umiješajte ga u jagode, pa kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

Potom je usitniti štapnim mikserom i ostaviti da se dobro ohladi.

Kada se ohladi, preliti preko kreme i ukrasiti sa cijelim jagodama.