SALATA S PILETINOM, FETA SIROM I JAGODAMA

Sastojci:

– 450 g pilećeg filea

– 200 g rikole

– 150 g feta sira

– 200 g jagoda

– vlasac

– balzamični ocat

– maslinovo ulje

– sol

– papar

Priprema:

1. Pileći file narezati na kockice. U tavi zagrijati malo maslinovog ulja i na njemu prepržiti piletinu. Kada meso poprimi zlatnosmeđu boju, izvaditi ga na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće.

2. Rikolu oprati i posušiti.

3. Feta sir narezati na kockice.

4. Vlasac sitno nasjeckati i njime posuti sir da ga obloži sa svih strana te politi s malo maslinova ulja.

5. Oprati jagode i narezati ih na četvrtine.

6. Na tanjur za posluživanje staviti rikolu začinjenu s malo balzamičnog octa, maslinova ulja, soli i papra.

7. U drugoj posudi pomiješati piletinu, jagode i feta sir s maslinovim uljem i zatim poslužiti na rikoli.