Sastojci:
– 450 g pilećeg filea
– 200 g rikole
– 150 g feta sira
– 200 g jagoda
– vlasac
– balzamični ocat
– maslinovo ulje
– sol
– papar
Priprema:
1. Pileći file narezati na kockice. U tavi zagrijati malo maslinovog ulja i na njemu prepržiti piletinu. Kada meso poprimi zlatnosmeđu boju, izvaditi ga na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće.
2. Rikolu oprati i posušiti.
3. Feta sir narezati na kockice.
4. Vlasac sitno nasjeckati i njime posuti sir da ga obloži sa svih strana te politi s malo maslinova ulja.
5. Oprati jagode i narezati ih na četvrtine.
6. Na tanjur za posluživanje staviti rikolu začinjenu s malo balzamičnog octa, maslinova ulja, soli i papra.
7. U drugoj posudi pomiješati piletinu, jagode i feta sir s maslinovim uljem i zatim poslužiti na rikoli.