TORTA OD JAGODA I BADEMA

Sastojci:

– 3 jaja

– 60 g šećera

– 70 g brašna

– 50 g mljevenih badema

– 40 g maslaca

– korica limuna

– 5 g cimeta

– aroma vanilije

– rum.

Krema:

– 200 g ABC sira

– 300 g mascarpone sira

– 3 žumanjka

– 100 g šećera

– 500 ml slatkog vrhnja

– vrećica želatine

– 300 g jagoda rezanih na listiće.

Priprema:

  1. Žumanjke umiješati sa šećerom i maslacem, dodati cimet, koricu limuna, aromu vanilije i brašno, na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
  2. Obložiti kalup papirom za pečenje.
  3. Koru peći na 200 °C, 5 do 10 minuta, dok rub zatamni.
  4. Ohladiti i nakapati rumom.

Priprema kreme:

  1. U posudi izmiješati žumanjke i šećer, dodati ABC sir, mascarpone i rum. Umutiti slatko vrhnje, dodati u smjesu sa žumanjcima, a zatim i želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici.

 Kalup obložiti papirom za pečenje; na dno staviti biskvit, premazati kremom, na kremu utisnuti jagode. Tako slagati redom dok se sastojci potroše. Zadnji sloj tanko namazati kremom i poravnati.

 Prije posluživanja dobro ohladiti.