Sastojci:
– 3 jaja
– 4 žlice šećera
– 3 žlice glatkog brašna
– 3 žlice kakao praha
– 6 g praška za pecivo (pola vrećice)
– 300 g voćnog jogurta (jagoda)
– 500 g jagoda
– 50 g šećera
– 16 g vanilin šećera (2 vrećice)
-15 g želatine u prahu
– 500 ml vrhnja za šlag
– 200 g čokolade za kuhanje
– 200 ml vrhnja za šlag.
Priprema:
- Izmutiti žumanjke i šećer, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
- Bjelanjke čvrsto umutiti i dodati u smjesu od žumanjaka.
- Peći u kalupu promjera 26 cm na 180 °C oko 10 minuta.
- Biskvit ohladiti pa ga premazati kremom od jagoda.
Krema od jagoda:
- Želatinu namočiti prema uputi na vrećici.
- Izblendati voćni jogurt od jagoda i jagode u glatku kremu; kremu zatim zagrijati pa dodati šećer (zagrijavati dok se šećer otopi), potom dodati želatinu.
- U kremu umiješati vrhnje za šlag, postupno dodavati kremu od jagoda i lagano miješati kuhačom.
- Kremom premazati biskvit i hladiti u hladnjaku oko 4 sata.
Glazura:
– Vrhnje zagrijati na vatri i u njemu otopiti čokoladu.
– Kada se glazura ohladi, preliti je preko torte te ponovno ohladiti.