TORTA OD JAGODA I ČOKOLADE

Sastojci:

– 3 jaja

– 4 žlice šećera

– 3 žlice glatkog brašna

– 3 žlice kakao praha

– 6 g praška za pecivo (pola vrećice)

– 300 g voćnog jogurta (jagoda)

– 500 g jagoda

– 50 g šećera

– 16 g vanilin šećera (2 vrećice)

-15 g želatine u prahu

– 500 ml vrhnja za šlag

– 200 g čokolade za kuhanje

– 200 ml vrhnja za šlag.

Priprema:

  1. Izmutiti žumanjke i šećer, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
  2. Bjelanjke čvrsto umutiti i dodati u smjesu od žumanjaka.
  3. Peći u kalupu promjera 26 cm na 180 °C oko 10 minuta.
  4. Biskvit ohladiti pa ga premazati kremom od jagoda.

Krema od jagoda:

  1. Želatinu namočiti prema uputi na vrećici.
  2. Izblendati voćni jogurt od jagoda i jagode u glatku kremu; kremu zatim zagrijati pa dodati šećer (zagrijavati dok se šećer otopi), potom dodati želatinu.
  3. U kremu umiješati vrhnje za šlag, postupno dodavati kremu od jagoda i lagano miješati kuhačom.
  4. Kremom premazati biskvit i hladiti u hladnjaku oko 4 sata.

Glazura:

Vrhnje zagrijati na vatri i u njemu otopiti čokoladu.

– Kada se glazura ohladi, preliti je preko torte te ponovno ohladiti.