TORTA OD JAGODA I ČOKOLADNOG NAMAZA

Prhko tijesto:

– 150 g oštrog brašna

– 50 g šećera u prahu

– 2 žlice kakaa

– 150 g maslaca

– 1 žumanjak.

Krema od jagoda:

– 400 g jagoda

– 4 žlice šećera

– sok od limuna

– 40 g pudinga od vanilije

– 200 ml vrhnja za šlag.

Čokoladna krema:

– 200 ml vrhnja za šlag

– 300 g čokoladnog namaza (npr. nutella ili ferrero).

Priprema:

  1. Pripremiti prhko tijesto od navedenih sastojaka, prekriti ga prozirnom folijom i staviti u hladnjak pola sata; ohlađeno tijesto razvaljati i staviti u kalup za tart.
  2. Pripremiti kremu od jagoda: narezane jagode kuhati sa šećerom i sokom od limuna dok ne omekšaju pa ih usitniti štapnim mikserom. Dodati puding razmućen u malo vode, kremu kuhati dok se zgusne (otprilike 5 minuta) te u sasvim ohlađenu dodati izmiksano vrhnje za šlag.
  3. Kremu rasporediti po prhkom tijestu i staviti u hladnjak.
  4. Pripremiti čokoladni sloj: vrhnje za šlag čvrsto izmiksati pa mu dodati čokoladni namaz. Pažljivo nanijeti na kremu od jagoda.

5. Hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći.